Ingredienser
1 rababarberpaj
Fyllning:
Maräng
Topping
1. Blanda mjöl med saltet och smula i smöret. Knåda ihop degen snabbt med lite kallt vatten.
2. Rulla ut degen och placera den i en pajform. Placera en bit bakplåtspapper i pajskalet och fyll botten med torkade ärtor eller ris, så får du en fin form på skalet under förbakningen.
3. Förbaka pajskalet i 20 minuter på 200°C i botten av ugnen .
4. Blanda den skivad rabarbern med socker och vanilj och baka i en ugnssäker form längst ned i ugnen i 10 min på 165°C tills de är mjuka. Lägg den bakade rabarbern ovanpå pajskalets botten.
5. Vispa äggvitorna hårt. Strö hälften av sockret över äggvitorna under vispning och ha i resten mot slutet och vispa till en luftig och fluffig maräng.
6. Fördela marängen ovanpå rabarbern och strö över lite kokosflingor om du vill.
7. Baka i nedre delen av ugnen på 175°C i 20 minuter, till rabarbertäcket har blivit vackert gyllenbrunt.