Ingredienser

1 kaka

  • 250 g Kungsörnen kärnvetemjöl
  • 2 ägg
  • 150 g socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk 
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 6-7 rabarberstänger
  • 75 g socker

Till servering

  • Vaniljgass eller vaniljsås

Rabarberkaka med vaniljsås

Enkel och god ugnsbakad rabarberkaka, perfekt att äta med vaniljsås eller en kula vaniljglass en varm dag!

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt, tillsätt mjölk och vispa ihop snabbt.

2. Sikta mjöl och bakpulver i smeten. Vispa i det smälta smöret försiktigt i smeten.

3. Placera smeten i en liten smord bakplåt eller ugnsfast form. Skala rabarberstjälkarna om ytterhöljet är hårt och skär stjälkarna till samma längd som formen. Vrid stjälkarna i socker och placera dem på toppen av kakan. Strö över resten av sockret.

4. Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 40 minuter. Låt kakan svalna innan servering och servera med vispad grädde eller vaniljglass.