Ingredienser
20 stycken bullar
Fyllning:
Glasyr
1. Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt socker, salt, vetemjöl och smör.
2. Knåda degen tills den är slät och smidig - degen ska vara mjuk. Låt den vila övertäckt med bakhandduk i 30 minuter.
3. Forma degen som en korv och dela i 20 bitar och forma till bollar. Låt dem vila i 15 minuter. Göra en grop i bullarna med våta fingrar eller med botten av en fuktat glas.
4. Blanda rabarber med majsstärkelse, socker och vaniljfrön från insidan av vaniljstången och dela upp blandningen i i groparna på bullarna. Linda degen runt fyllningen så att bullarna nästan är helt slutna.
5. Lägg bullar på en plåt och låt dem jäsa i 30 minuter.
6. Pensla med vispat ägg efter jäsningen. Grädda i 15 minuter i mitten på ugnen i 200°C.
7. Smält smöret. Rör i mjölken. Vispa i florsockret. Ringla glasyren över bullarna. Servera bullarna när glasyren stelnat.