Ingredienser

20 stycken bullar

  • 425 g Kungsörnen kärnvetemjöl
  • 75 g mjukt smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 250 g färsk rabarber
  • 25 g jäst
  • 50 g socker
  • ½ kryddmått salt 

Fyllning:

  • 150 g skivad rabarber
  • 50 g majsstärkelse
  • 50 g socker
  • ½ vaniljstång

Glasyr

  • 50 g smör
  • 2 msk mjölk
  • 4 dl florsocker

Rabarberbullar

Härliga bullar där den karaktäristiskt syrliga smaken av rabarber möter en söt glasyr som ringlats över.

Så här tillagar du receptet (1 timme, 40 min.):

1. Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt socker, salt, vetemjöl och smör.

2. Knåda degen tills den är slät och smidig - degen ska vara mjuk. Låt den vila övertäckt med bakhandduk i 30 minuter.

3. Forma degen som en korv och dela i 20 bitar och forma till bollar. Låt dem vila i 15 minuter. Göra en grop i bullarna med våta fingrar eller med botten av en fuktat glas.

4. Blanda rabarber med majsstärkelse, socker och vaniljfrön från insidan av vaniljstången och dela upp blandningen i i groparna på bullarna. Linda degen runt fyllningen så att bullarna nästan är helt slutna.

5. Lägg bullar på en plåt och låt dem jäsa i 30 minuter.

6. Pensla med vispat ägg efter jäsningen. Grädda i 15 minuter i mitten på ugnen i 200°C.

7. Smält smöret. Rör i mjölken. Vispa i florsockret. Ringla glasyren över bullarna. Servera bullarna när glasyren stelnat.