Ingredienser
1 tårta
Tårtbotten:
Fyllning:
Garnering:
1. Tårtbotten: Värm ugnen till 175ºC.
2. Smöra och bröa en rund form, ca 25 cm i diameter.
3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ner blandningen i bunken.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan stå kvar någon minut i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Dela den horisontellt i tre bottnar. Använd en lång vass, tandad kniv.
7. Fyllning: Blanda den vispade vaniljsåsen med den vispade grädden. Fördela sylt och 2/3 av gräddblandningen, mellan bottnarna. Bred resterande gräddblandning på översta bottnen.
8. Garnering: Lägg på marsipanlocket, sikta över florsocker och dekorera med en marsipanros eller äkta ros på toppen.