Ingredienser

ca 10 portionspizzor

Pizzadeg

  • 25 gram jäst, ekologisk
  • 6,75 dl vatten
  • 3 msk Arla Smör & Rapsolja eller olivolja
  • En nypa salt
  • 9 dl Kungsörnen Pizzamjöl
  • 1 msk flytande honung

Pålägg

  • 1 sats tomatsås
  • Gräddost eller pizzaost
  • Vildsvinssalami 
  • Färsk basilika
  • Fänkål

Pizza med vildsvinsalami och fänkål

En härlig pizza med smaka av fänkål och vildsvinsalami. Det går även bra att använda vanlig salami. Pröva även att ringla över lite tryffelolja för extra smak.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1.  Blanda jäst, honung, salt, Smör och rapsolja (eller olivolja) och fingervarmt vatten (37 grader) i en bunke.

2. Blanda i mjölet lite i taget och knåda lätt så att du får en elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning.

3. Jäs pizzadegen under en bakhandduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 300°C.

4. Medan degen jäser förbereder du pålägget. Ta bort roten och stjälkarna på fänkålen. Dela fänkålen i 4 klyftor och skär i tunna strimloroch fräs på svag värme i smör eller olja. Slå i lite vatten och mjuka upp fänkålen i 2–3 min, häll av vätskan och kyl ner.

5. Skär upp salamin i mycket tunna skivor, ca 1–1,5 mm.

6. När degen jäst klart så delar du upp den till 10 små portionspizzor eller till 5 stora pizzor. Pizzadeg du inte använder kan även sparas i frysen i portionsförpackningar och tas ut och tinas i rumstemperatur när du vill använda den.

7.  Baka ut degen till pizzor och bred på tomatsåsen. Lägg på osten.

8. Lägg på den strimlade fänkålen. Grädda i 5-10 minuter tills pizzan har fått fin färg och inte längre är degig.

9. Efter gräddningen: Garnera med färska basilikablad och lägg på salamin.