Ingredienser
ca 10 portionspizzor
Pizzadeg
Pålägg
Pepparrotsfärskost
1. Blanda jäst, honung, salt, Smör och rapsolja (eller olivolja) och fingervarmt vatten (37 grader) i en bunke.
2. Blanda i mjölet lite i taget och knåda lätt så att du får en elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning.
3. Jäs pizzadegen under en bakhandduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 300°C.
4. Medan degen jäser förbereder du pålägget. Blanda ihop färskosten med finriven färsk pepparrot och salt och peppar i en separat skål.
5. När degen jäst klart så delar du upp den till 10 små portionspizzor eller till 5 stora pizzor. Pizzadeg du inte använder kan även sparas i frysen i portionsförpackningar och tas ut och tinas i rumstemperatur när du vill använda den.
6. Baka ut degen till pizzor och bred på tomatsåsen. Lägg på den rivna osten.
7. Klicka ut pepparrotsfärskosten i små klickar. Grädda i 5-10 minuter tills pizzan har fått fin färg och inte längre är degig.
8. Efter gräddningen: Toppa pizzan med varmrökt lax, riven färsk pepparrot, färsk dill, strimlad salladslök, lite flingsalt och några drag med svartpepparkvarnen.