Ingredienser

10 kakor

  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 225 g (ca 2,5 dl) Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • 60 g pistagenötter (skalade)
  • 2 dl mjölk

Frosting: 

  • 80 g smör
  • 80 g philadelphiaost
  • ½ tsk kardemumma
  • 5 dl florsocker
  • ca 2 droppar grön färg

Garnering:

  • hackade pistagenötter

Pistage-cupcakes

Riktigt goda och krämiga cupcakes – svåra att motstå!

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Värm ugnen till 200 °C (varmluft 175 °C).

2. Vispa socker och smör till en luftig smet.

3. Vispa i ett ägg åt gången. Blanda mjöl, bakpulver, salt och pistagenötter och rör ner i smeten. Rör ner mjölken.

4. Fördela smeten i muffinsformar och baka dem i ca 22–25 minuter. Låt svalna innan de ska pyntas.

Till Frosting:

1. Vispa rumstempererat smör med philadelphiaost och kardemumma.

2. Blanda i lite florsocker åt gången (ca 50 g). Tillsätt grön färg efter smak.

3. Bre på krämen på muffinsen eller om så önskas spritsa på med en tyll. Garnera med hackade pistagenötter.