Ingredienser

12 pepparkakscupcakes

  • 100 g smör eller margarin 
  • 2 ägg 
  • 2 ½ dl strö- eller farinsocker 
  • 1 ½ dl filmjölk eller gräddfil 
  • 1 påse pepparkakskryddor 
  • 1 ½ tsk bakpulver 
  • 3 ¼ dl Kungsörnen Kärnvetemjöl 

Färskostfrosting 

  • 200 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk rumsvarmt smör 
  • Frysta lingon 

Pepparkakscupcakes

Det här grundreceptet på mjuk pepparkaka har saftig konsistens tack vare filmjölk och annat gott. För den pretentiösa bagaren passar det att bjuda på delikata cup cakes med sötsyrlig topping. De små tycker det är roligast att smaka smet och gräddar en enklare, men lika god, kaka istället.

Så här tillagar du receptet (1 timme, 10 min):

Tips! 

Har du bråttom så går det bra att använda vår Mjuk Pepparkaka-mix istället.

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Placera ut 12 stycken cupcakes-formar på en plåt.

3. Smält smöret och låt det svalna något. 

4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör, filmjölk och pepparkakskryddor. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd försiktigt ner det i smeten. 

5. Häll smeten i cupcakes-formarna och grädda i ca 15–20 minuter. 

6. Vispa ihop färskost, florsocker och smör med en elvisp. Spritsa eller bred frostingen över cup cakesen när de svalnat. Dekorera med lingon.