Ingredienser

Ca 20 stycken

  • 200 g smör
  • 1.5 dl mörk sirap
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk malen ingefära
  • 0,5 msk malda kryddnejlikor
  • 0,5 msk mald kardemumma
  • 1 msk bikarbonat
  • 10 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Maräng:

  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker

Pepparkaksbuggar

Julens variant av världens godaste mördegskaka jitterbugg, här med pepparkaksdeg tillsammans med lite krispig och seg maräng. Ett måste till julbaket!

Så här tillagar du receptet (40 min + 13 timmar):

1. Blanda smör, socker och sirap i en kastrull och värm tills det smält, blanda med grädde och kryddor, rör ihop.

2. Blanda ihop mjöl och bikarbonat, rör ihop med smörblandningen.

3. Blanda till en deg, plasta och ställ i kylen över natten.

4. Tag ut pepparkaksdegen 1 timme innan den ska tillagas.

5. Vispa äggvitor till ett fast skum, tillsätt socker lite i taget och vispa tills du kan vända upp och ner på bunken,

6. Kavla ut pepparkaksdegen till en rektangel och bred på marängsmeten, rulla ihop till en rulle, ställ kallt en stund.

7. Skär upp centimetertjocka skivor, lägg på plåt och baka på 175 grader i ca 12-15 minuter.