Ingredienser
1 långpanna
Bullar
Fyllning
Glasyr
Bullar
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Häll i mjölken och värm till fingervärme.
3. Rör ihop jäst och salt i en bunke eller i en köksmaskin.
4. Tillsätt kardemumma, strösocker och mjölkblandningen i bunken.
5. Rör i mjölet lite i taget, arbeta till en smidig deg i 10–15 minuter för hand eller 5–10 minuter i köksmaskin.
6. Låt jäsa under en bakduk i 45 minuter.
7. Gör fyllningen medan du väntar på att degen jäser.
8. Dela degen i två delar och kavla ut dem på mjölat bakbord så att de blir cirka 5 mm tjocka och 30 x 50 cm stora.
9. Bred på fyllningen jämnt över degen.
10. Rulla ihop till en rulle. Skär 3 cm tjocka skivor och lägg i en smord långpanna. Gör likadant med den andra degbiten.
11. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 175 °C.
12. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och toppa med hackade Pecannötter om du vill.
13. Grädda i cirka 20–25 minuter.
14. Låt bullarna svalna något och gör glasyren under tiden.
15. Ringla glasyren över bullarna.
Fyllning
1. Mixa pecannötter i en matberedare till ett fint mjöl.
2. Tillsätt farinsocker och fortsätt att mixa i några minuter.
3. Lägg i en bunke och vispa i smör, kanel och vaniljsocker.
Glasyr
Vispa ihop philadelphiaost, lönnsirap och florsocker.