Ingredienser

1 långpanna

Bullar 

  • 150 g smör 
  • ½ liter mjölk 
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt 
  • 1 msk kardemumma 
  • 2 dl strösocker
  • 13 dl mjöl 

Fyllning 

  • 75 g Pecannötter
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 200 g rumsvarmt smör 
  • 1 msk kanel
  • 1 msk vaniljsocker 
  • Ägg till pensling
  • Ev. hackade Pecannötter för topping 

Glasyr

  • 150 g philadelphiaost
  • 2 ½ msk lönnsirap eller ljus sirap
  • 2 ½ dl florsocker 

PecanBuns

Bullar på amerikanskt vis! Supersaftiga och smarriga kanelbullar med pecannötter och glasyr bakade i långpanna. Avnjuts allra bäst nygräddade med ett glas kall mjölk!

Så här tillagar du receptet (2 timmar, 30 minuter):

Bullar 

1. Smält smöret i en kastrull. 

2. Häll i mjölken och värm till fingervärme. 

3. Rör ihop jäst och salt i en bunke eller i en köksmaskin. 

4. Tillsätt kardemumma, strösocker och mjölkblandningen i bunken. 

5. Rör i mjölet lite i taget, arbeta till en smidig deg i 10–15 minuter för hand eller 5–10 minuter i köksmaskin. 

6. Låt jäsa under en bakduk i 45 minuter. 

7. Gör fyllningen medan du väntar på att degen jäser. 

8. Dela degen i två delar och kavla ut dem på mjölat bak­bord så att de blir cirka 5 mm tjocka och 30 x 50 cm stora. 

9. Bred på fyllningen jämnt över degen.

10. Rulla ihop till en rulle. Skär 3 cm tjocka skivor och lägg i en smord långpanna. Gör likadant med den andra degbiten. 

11. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 175 °C. 

12. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och toppa med hackade Pecannötter om du vill. 

13. Grädda i cirka 20–25 minuter.

14. Låt bullarna svalna något och gör glasyren under tiden.

15. Ringla glasyren över bullarna. 

Fyllning 

1. Mixa pecannötter i en matberedare till ett fint mjöl.

2. Tillsätt farinsocker och fortsätt att mixa i några minuter. 

3. Lägg i en bunke och vispa i smör, kanel och vaniljsocker. 

Glasyr 

Vispa ihop philadelphiaost, lönnsirap och florsocker.