Ingredienser

4 portioner

Gräddsås

Viltfärsbiffar

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 2 tsk torkad timjan alt. 2 msk färsk timjan
  • 400 g viltfärs, t ex älgfärs

Pasta med gräddsås och viltfärsbiffar

Lyxa till höstpastan och servera biffar med viltkött tillsammans med en snabb gräddsås. Underbart gott och snabblagat!

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

  1. Sås: Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt vatten, fond, grädde och soja under vispning.
  2. Sjud och vispa på medelvärme tills såsen tjocknat.
  3. Biffar: Mixa havregryn, grädde, ägg, timjan, salt och peppar med stavmixer.
  4. Blanda i färsen och forma 8 biffar. Stek biffarna på medelvärme tills de är genomstekta.
  5. Blanda gräddsåsen med nykokta makaroneroch servera med viltfärsbiffar och blandsallad.