Ingredienser

16 bitar

Tårtbotten, ca 16 bitar 

  • 7 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 vaniljstänger
  • 2 dl Kungsörnen
 Self Rising Vetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • OBS! Om du istället väljer att baka på t ex Kärnvetemjöl så måste du tillsätta 3 ½ tsk bakpulver. 
Vit chokladganache
  • 200 g vit choklad 
  • 1 ½ dl vispgrädde 
Mascarponefrosting 
  • 150 g rumsvarmt smör 
  • 450 g mascarpone
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker 
1 burk passionsfruktscurd

Dekoration 

  • Kokosflakes
  • Chokladägg 

Påsktårta med vit choklad

Baka påskens godaste tårta fylld med mascarponefrosting, passionsfruktcurd och vit chokladganache. Så god!

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant
 (ca 22 cm) med smör. Klipp ett bakplåtspapper mitt itu och fäst på sidorna i formen så att pappret sticker upp. Pensla pappret med lite smält smör.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna i smeten. Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Använd en provsticka, när stickan inte blir kladdig är botten klar.

4. Gör ganachen genom att bryta chokladen, lägg den i en skål. Värm grädden, som ej får koka, och häll i chokladen. Rör tills chokladen smält.
 Kyl ganachen i vattenbad och låt den stå i kylskåpet en stund. Vispa den fluffig med elvisp, den måste vara helt kall när den vispas annars skär den sig lätt.

5. Vispa smöret till frostingen vitt. Tillsätt sedan mascarponen och vispa till en jämntjock smet. Sikta i flor- och vaniljsocker och vispa ytterligare. Ställ frostingen i kylen en stund om den är för lös.

6. Dela kakan i tre delar. Varva med ett tunt lager chokladganache, mascarponefrosting och passion- fruktscurd. Täck hela tårtan med resterande frostning. Garnera gärna genom att göra ett ”bo” av kokosflakes och chokladägg på toppen av tårtan.