Ingredienser
16 bitar
Tårtbotten, ca 16 bitar
Vit chokladganache
Mascarponefrosting
1 burk passionsfruktscurd
Dekoration
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (ca 22 cm) med smör. Klipp ett bakplåtspapper mitt itu och fäst på sidorna i formen så att pappret sticker upp. Pensla pappret med lite smält smör.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna i smeten. Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Använd en provsticka, när stickan inte blir kladdig är botten klar.
4. Gör ganachen genom att bryta chokladen, lägg den i en skål. Värm grädden, som ej får koka, och häll i chokladen. Rör tills chokladen smält. Kyl ganachen i vattenbad och låt den stå i kylskåpet en stund. Vispa den fluffig med elvisp, den måste vara helt kall när den vispas annars skär den sig lätt.
5. Vispa smöret till frostingen vitt. Tillsätt sedan mascarponen och vispa till en jämntjock smet. Sikta i flor- och vaniljsocker och vispa ytterligare. Ställ frostingen i kylen en stund om den är för lös.
6. Dela kakan i tre delar. Varva med ett tunt lager chokladganache, mascarponefrosting och passion- fruktscurd. Täck hela tårtan med resterande frostning. Garnera gärna genom att göra ett ”bo” av kokosflakes och chokladägg på toppen av tårtan.