Ingredienser
40-50 kakor
Grundrecept kakor
Toppingförslag
Grundrecept kakor
Arbeta ihop alla ingredienser i en matberedare eller för hand. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175° och baka ut degen till något av våra goda förslag.
Småfåglar
Kavla ut degen tunt och stansa ut fåglar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter. Blanda 2 dl florsocker med 1 ½ msk vatten till en kristyr. Klicka den på kakorna och toppa med strössel.
Nutellakakor och lemon curd-ägg
Kavla ut degen tunt och stansa ut ägg och rundlar. Stansa runda små hål för lemon curd-fyllningen i hälften av de äggformade kakorna och blomformade små hål för Nutella-fyllningen i hälften av de runda kakorna. Grädda i 10 minuter. Pudra äggkakorna med hål i med lite florsocker. Ta delen utan hål och klicka på Nutella eller lemon curd och sätt därefter på delen med hål i.
Pinnar med chokladrippel
Dela degen i små bitar, rulla och tvinna till tunna pinnar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Smält chokladen i en kastrull på låg värme och ringla den över kakorna.
Gaffelkakor
Dela degen i små bitar och rulla till små bollar. Tryck till med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Blanda 2 dl florsocker med 1 ½ msk vatten till en kristyr. Ringla den på kakorna och dekorera med strössel. En annan variant är att toppa kakan med smält choklad och strössel.