Ingredienser

40-50 kakor

Grundrecept kakor

Toppingförslag 

  • Nutella
  • Choklad 
  • Lemon curd  
  • Strössel
  • Florsocker till kristyr och att pudra med 

Påskfina mördegskakor

Baka påskens finaste kakor med härliga toppingar. Du kan använda samma grunddeg och göra snygga kreationer med hjälp av Nutella, lemon curd och strössel i påskens färger!

Så här tillagar du receptet (1 timme):

Grundrecept kakor

Arbeta ihop alla ingredienser i en matberedare eller för hand. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175° och baka ut degen till något av våra goda förslag. 

Småfåglar 

Kavla ut degen tunt och stansa ut fåglar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter. Blanda 2 dl florsocker med 1 ½ msk vatten till en kristyr. Klicka den på kakorna och toppa med strössel. 

Nutellakakor och lemon curd-ägg 

Kavla ut degen tunt och stansa ut ägg och rundlar. Stansa runda små hål för lemon curd-fyllningen i hälften av de äggformade kakorna och blomformade små hål för Nutella-fyllningen i hälften av de runda kakorna. Grädda i 10 minuter. Pudra äggkakorna med hål i med lite florsocker. Ta delen utan hål och klicka på Nutella eller lemon curd och sätt därefter på delen med hål i. 

Pinnar med chokladrippel 

Dela degen i små bitar, rulla och tvinna
 till tunna pinnar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Smält chokladen i en kastrull på låg värme och ringla den över kakorna. 

Gaffelkakor 

Dela degen i små bitar och rulla till små
bollar. Tryck till med en gaffel. Lägg dem
 på en plåt med bakplåtspapper och grädda 
i 10 minuter. Blanda 2 dl florsocker med 1 ½ msk vatten till en kristyr. Ringla den på kakorna och dekorera med strössel. En annan variant är att toppa kakan med smält choklad och strössel.