Ingredienser

25 stk

Steg 1

Steg 2

Fyllning

  • 3 dl Vispgrädde
  • 50 g Frysta hallon 

Dekoration

  • 50 g Smör
  • 100 g Strösocker 

Norska mini-fastelavnsboller

Bjud på läckra norska mini-fastelavnsboller med härlig fyllning av vispgrädde och hallon på fettisdagen!

Så här tillagar du receptet ():

  1. Blanda jäst och vatten. Blanda i vetemjöl och bearbeta i maskin i 7 minuter. Låt fördegen vila i 40 min.

  2. Blanda i övriga ingredienser från Steg 2. Kör långsamt i 2 minuter och lite snabbare i 4 minuter. Täck över degen och låt vila i 10 minuter.

  3. Rulla degen till en lång ”korv”, dela degen i ca 25 st lika delar (för mini-semlor). Rulla bitarna till bullar och lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i 40 minuter. Värm ugnen till ca 220 ̊C (varmluft 200 ̊C). Grädda bullarna i ca 4 – 6 min eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

  4. Låt bullarna svalna på plåten. 

  5. Dekoration: Smält smöret och pensla bolalrna, rulla i strösocker.

Så här gör du fyllningen

  1. Låt bären tina och rinna av. Vispa grädden fluffigt. Pressa med en gaffel på bären och blanda försiktigt i grädden.

  2. Tryck ett hål på sidan av bullarna. Tryck i fyllningen med grädde och hallon i bullarna. Fyll bullarna försiktigt så de inte spricker.