Ingredienser
25 stk
Steg 1
Steg 2
Fyllning
Dekoration
Blanda jäst och vatten. Blanda i vetemjöl och bearbeta i maskin i 7 minuter. Låt fördegen vila i 40 min.
Blanda i övriga ingredienser från Steg 2. Kör långsamt i 2 minuter och lite snabbare i 4 minuter. Täck över degen och låt vila i 10 minuter.
Rulla degen till en lång ”korv”, dela degen i ca 25 st lika delar (för mini-semlor). Rulla bitarna till bullar och lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i 40 minuter. Värm ugnen till ca 220 ̊C (varmluft 200 ̊C). Grädda bullarna i ca 4 – 6 min eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
Låt bullarna svalna på plåten.
Så här gör du fyllningen
Låt bären tina och rinna av. Vispa grädden fluffigt. Pressa med en gaffel på bären och blanda försiktigt i grädden.
Tryck ett hål på sidan av bullarna. Tryck i fyllningen med grädde och hallon i bullarna. Fyll bullarna försiktigt så de inte spricker.