Ingredienser

1 portion

  • 1 msk smör
  • 2 msk Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 msk kakao
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk mjölk
  • Eventuellt florsocker, vispad grädde, bär

Mug cake - Muggkaka

Recept på en riktigt snabb muggkaka, som kallas både "mug cake" och "cake in a cup". Superenkel att laga i micron när du är sötsugen men inte orkar baka något avancerat. Prova att blanda i en tesked snabbkaffe i mjölken för att få en mild kaffesmak din koppkaka!

Så här tillagar du receptet (5 minuter):

1. Smält smöret i en kopp eller i ett glas, som rymmer minst 2 dl, i micron.

2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll över smöret. Tillsätt mjölken och blanda till en slät smet.

3. Grädda i micron på full effekt ca 1 minut.*

4. Pudra kakan med lite florsocker eller servera med t.ex. vispad grädde och bär.
 
*Microugnar varierar mycket i effekt, så passa att kakan inte rinner över eller blir för torr.