Ingredienser

30 kakor

Citronkakor:

  • 4,5 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, gärna ekologisk
  • 200 g kallt smör
  • 1 äggula
  • 1 nypa salt

Kanelsocker: 

  • 1 dl socker
  • 1,5 msk kanel

Möra citronkakor med kanelsocker

Finrivet citronskal och kanel ger smak åt dessa emotståndliga kakor. De går utmärkt att frysa in och ta fram efter hand.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Skölj citronen noga. Finriv det yttersta skalet. Skär smöret i kuber och blanda ihop med händerna i mjölbladningen till en smulig massa. Tillsätt äggula, citronskal och salt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

3. Blanda ihop socker och kanel på ett fat.

4. Tag upp degen ur bunken och forma till två rullar. Dela varje rulle i 15 bitar och rulla sedan till bollar. Rulla bollarna i kanelsockret och lägg sedan på bakplåtspappersklädda plåtar.

5. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills kakorna fått lite färg.