Ingredienser

1 kaka

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2½ dl strö- eller farinsocker
  • 1½ dl filmjölk eller gräddfil
  • 1 påse pepparkakskryddor
  • 1½ tsk bakpulver
  • 3 1/4 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl

Lingongrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lingon, färska eller frysta

 

Mjuka pepparkaksrutor med lingongrädde

Läcker dessert eller tilltugg på mjuk pepparkaka tillsammans med grädde och lingon. För ännu enklare tillvägagångssätt, använd Kungsörnens Pepparkaksmix.

Så här tillagar du receptet (1 tim och 15 min):

1. Värm ugnen till 175ºC. Smöra och bröa en långpanna, cirka 30 - 40 cm. 

2. Smält matfettet och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör, filmjölk och pepparkakskryddor. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i pannan. 

3. Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 30 min (kan variera) tills kakan känns torr. Ta ut och låt kakan stå kvar någon minut att svalna. 

4. Vispa grädden och blanda i lingon. Bred fyllningen över kakan och skär den i små bitar. Lägg 2–3 bitar på varandra och garnera med lingon.