Ingredienser

50 kakor

Garnering: 

  • Smält choklad

Marsipankakor

Marsipan och choklad en mycket god kombination!

Så här tillagar du receptet (10-12 minuter):

1. Blanda mjöl och socker. Tillsätt smöret, skuret i små bitar och smula med fingrarna tills allt är finfördelat. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en jämn deg.

2. Forma den till en avlång platt kaka, täck med plastfolie och låt den ligga i kyl ca ½ tim.

3. Dela degen och kavla ut varje del tunt mellan 2 bakplåtspapper. Forma marsipanen till 2 långa rullar (ca 40 cm) och lägg dem ovanpå de utkavlade bitarna, som rullas runt marsipanen. Skär rullarna med sneda snitt, i trekanter, 1–1½ cm i den breda änden.

4. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 °C (varmluft 175 °C). Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kakorna kallna och doppa i choklad.