Ingredienser

1 tårta

Tårtbotten:

Fyllning

  • 10 msk marsánpulver
  • 4 dl kall mjölk
  • 500 g mandelmassa
  • 2-3 äggvitor
  • 1 dl hallonsylt eller 200 g hallon
  • 1 dl mandelspån
  • färska hallon till dekoration

Margaretatårta

Recept på Margaretatårta, en klassisk favorit passande för sommarfesten ute i det gröna. Bjud in nära och kära och se till att njut av denna fantastiska tårta!

Så här tillagar du receptet (120 minuter):

1. Värm ugnen till 200°C.

2. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det varma vattnet samt sikta och vänd ner mjölet försiktigt i smeten.

4. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna.

5.Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Blanda mandelmassa och äggvitorna till en jämn smet.

6. Dela kakan i 3 bottnar. Bred sylt eller mosade bär och vaniljkräm på den första delen och upprepa på den andra delen. Lägg ihop tårtan. Bred ett tunt lager av mandelmassan runt om och ovanpå tårtan, tryck fast mandelspån på kanten och spritsa en kant ovanpå.

7. Sätt in i ugnen igen och grädda på 200°C, ca 10 min tills den fått fin färg.

8. Dekorera med färska hallon.