Ingredienser

30 kakor

  • 200 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl ljust muscovadosocker (hårt packat i dl-måttet)
  • 2 ägg
  • 3 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • ¾ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 
En nypa salt
  • 2 dl maltesers
  • 75 g mjölkchoklad 

Malteser Cookies

Dessa chocolate chip cookies smakar mycket choklad och är väldigt sega. Maltesers och det brynta smöret gör att de får en lite kolaaktig smak. De smakar absolut bäst med ett stort glas kall mjölk till. Om du inte vill grädda alla kakorna är mitt tips att frysa ner lite av degen. Då kan du ta fram och grädda en kaka när du vill!

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Sätt ugnen på 175 °C. 

2. Smält smöret i en stor kastrull och låt det koka på medelvärme i cirka 6 minuter tills det blir skummigt och gyllenbrunt. Häll smöret i en bunke och låt svalna. 

3. Vispa med elvisp i strösockret och musco­vadosockret. 

4. Knäck i äggen och fortsätt att vispa.

5. Häll i vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Vispa samman. 

6. Dela maltesers på mitten och hacka chok­laden. Spara några maltesers till toppingen. 

7. Rör ner choklad och maltesers i degen. 

8. Rulla degen till bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper, tryck ut bollarna lite och toppa med några maltesers. 

9. Grädda i mitten av ugnen i 6–8 minuter. Låt svalna.