Ingredienser

10 bitar

Kaka, alternativ 1

Kaka, alternativ 2

Vit chokladganach

 • 1 dl vispgrädde
 • 125 g vit choklad, grovt hackad
 • 1 msk smör, mjukt

Italiensk maräng

 • 2 äggvitor
 • 1 dl strösocker
 • 2 msk vatten

Lyxig kladdkaka med vit chokladganach & italiensk maräng

Till dig som vill lyxa till det lite extra. En vit kladdkaka är som gjord att dekorera extra snyggt med färglada lingon och fikon. De hemmagjorda, lite sega italinenska marängerna sätter pricken över i:et!

Spara nyårstid: Det går bra att använda vår Vita kladdkaks-mix istället, snabbt och enkelt!

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

 1. Kaka, alternativ 1: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en springform som är 22 cm i diameter. Klipp ut en bit bakplåts­ papper och lägg i botten på formen, så blir det lättare att flytta över kakan till ett tårtfat.
 2. Blanda mixen med ägg och smält smör enligt instruktionerna på förpackningen. Häll i formen.
 3. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt, så att kakan hinner stelna lite. Lossa kanten och lägg upp på ett tårtfat.
 4. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en springform som är 22 cm i diameter. Klipp ut en bit bakplåts­ papper och lägg i botten på formen, så blir det lättare att flytta över kakan till ett tårtfat.
 5. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret. Dra av kastrullen från plattan och rör i 100 gram av den vita chokladen, rör tills all choklad smält. Låt svalna ett par minuter.
 6. Häll ner blandningen i de torra ingredienserna och tillsätt äggen. Rör ihop allt till en jämn smet. Vänd i resten av den hackade vita chokladen.
 7. Häll upp smeten i formen och grädda i 20–22 minuter. Låt svalna helt, så att kakan hinner stelna lite. Lossa kanten och lägg upp på ett tårtfat.
 8. Ganach: Lägg den vita chokladen i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör i smöret. Låt svalna helt och häll sedan glasyren över kakan.
 9. Maräng: Lägg äggvitan i en skål. Koka upp vatten och socker till 110 grader. Börja vispa äggvitan med en elvisp till ett mjukt fast skum, under tiden låter du sockret koka upp till 121 grader. Häll sedan det varma sockret i en fin stråle ner i äggvitan och vispa kraftigt under tiden. Fortsätt vispa till marängen är kall.
 10. Fyll upp en eller flera spritspåsar med olika tyllar. Spritsa toppar på kakan och bränn med en gasolbrännare.