Ingredienser

4-6 portioner

Fyllning:

  • 5–6 mogna päron
  • 1 tsk färsk eller riven ingefära eller ½ tsk mald

Knäckig päronpaj med ingefära

Ljuvlig päronpaj med en knäckig smuldeg. Använd gärna en tesil då du ska fördela små mängder malda kryddor över pajer eller bakverk. Servera pajerna med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Så här tillagar du receptet (ca 30 minuter):

1. Värm ugnen till 225°C.

2. Skala, ta bort kärnhuset och skär päronen i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Strö över ingefäran. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och värm under omrörning tills allt är blandat och sockret har smält.

3. Fördela smuldegen över frukten.

4. Grädda pajen mitt i ugnen i 15–20 minuter. Servera pajerna med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.