Ingredienser

1 kaka, ca 10 bitar

Kladdkaka

Fudgetäcke

  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 1 krm salt

Topping

  • 1 dl saltrostade nötter, t.ex. cashew-, pekan- och/eller jordnötter
  • 2 dl minimarsmallows
  • Citronmeliss

Till servering

  • 2 dl vispgrädde
  • Smör till formen

Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping

En riktigt maffig kaka där sött möter salt och krämigt möter knaprigt.

Så här tillagar du receptet (ca 1 timme):

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en kastrull.

3. Rör ner ägg och socker och blanda väl. Blanda sedan samman alla ingredienser till kladdkakan i en skål.

4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20-25 min, eller till den satt sig men fortfarande är kladdig i mitten. Låt svalna något.

6. Hacka chokladen. Koka upp grädde, socker sirap, choklad och salt i en kastrull. Låt koka ca 15 min, eller tills smeten tjocknar. Tag av kastrullen från värmen och rör ner smöret. 

7. Häll fudgen över kakan. Låt svalna och ställ sedan kakan i kylen så att fudgen stelnar.

8. Hacka nötterna lätt och strö dem och marshmallows över kakan. Garnera med citronmelissblad.

9. Vispa grädden lätt och servera till kakan.