Ingredienser

1 kaka

Kladdkaka: 
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 3 dl Kungsörnen Vetemjöl
  • 1 ½ dl kakao
  • 1 tsk salt 

Apelsingrädde: 

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk Grand Marnier apelsinlikör

 

Kladdkaka med apelsinsmakande grädde

Den 7:e november är ingen vanlig dag, för det är kladdkakans dag. Prova gärna denna enkla variant som blir lite högre och kladdigare än originalet. Supergott tillsammans med apelsinsmaksatt grädde.

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker.

3. Hacka chokladen. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull.

4. Blanda samman alla ingredienser till en smet. Häll i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

5.Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 20-30 minuter. Låt svalna.

6. Vispa grädden. Blanda med apelsinlikören och servera tillsammans med kladdkakan.