Ingredienser

1 kladdkaka (ca 8 bitar)

  • 2 st ägg
  • dl strösocker
  • msk kakaopulver  
  • tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl Kungsörnen Vetemjöl 
  • 100 gram smör 

Tillbehörsförslag:

  • 2 dl vispgrädde 
  • Florsocker till garnering
  • Frukt eller bär 

 

Kladdkaka - grundrecept

Recept på Kladdkaka, en av våra mest uppskattade kakor. Det är en mjuk kladdig kaka med smak av choklad, vanligtvis serverad med vispgrädde till. Att en kladdkaka är "kladdig" beror på att bakpulver inte används. Kladdkakan kan varieras på många sätt - testa att ha i nötter, hallon eller ha i lite extra blockchoklad. Underbart gott!

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör i kastrull, låt svalna något.

2. Vispa ihop övriga ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta smöret.

3. Smöra en rund ugnsfast pajform. Häll i smet och sätt in i ugnen. Grädda mitt i ugnen i 30 - 40 minuter. Vispa grädde medan.

4. Tag ut kladdkakan ur ugnen, låt svalna. Sikta florsocker över om så önskas. Servera med grädde, färska jordgubbar eller annan valfri frukt till. Servera och njut!