Ingredienser
10 bitar
Kladdkaka
Toppingförslag
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tvätta citronerna och riv ner skalet i smeten. Se till att inte få med något av den vita delen av skalet, det ger en besk smak. Pressa citronerna och rör ner saften i smeten.
3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, vänd ner dem samt mjölet i smeten. Rör tills allt blandat sig. Vänd sist ner det smälta smöret.
4. Smörj och bröa en avlång eller rund form med löstagbar kant (ca 24 cm) med ströbröd eller kokos. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. 20 minuters gräddning ger en riktigt kladdig kaka och 25 minuter ger ett lite fastare resultat.
5. Låt kakan stå till sig i kylskåp ett par timmar. Servera gärna med grädde, hallon och limezest.