Ingredienser

12 muffins

Chokladmuffins

Kokostosca

  • 50 g mandelflisor
  • 50 g kokosflingor (ca 3 dl)
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • ¾ dl vispgrädde
  • 50 g smör

Kladdiga chokladmuffins med kokostosca

Lite tyngre chokladmuffins med en underbart god kokos- och mandeltopping. Muffinsarna går utmärkt att frysa och plocka fram efter behov. Mandeln går bra att utesluta och ersätta med samma mängs kokosflingor. 

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Sätt på ugnen på 200°C.

2. Smält smöret.

3. Vispa samman ägg och socker. Blanda sedan ner vaniljsocker, kakao, mjöl och salt. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.

4. Fyll smeten till ¾ i muffinsformar. 

5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

6. Förbered under tiden toscaglasyren genom att blanda samman mandelflisor, kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Koka upp och sjud under omrörning ca 5 minuter tills glasyren tjocknat något.

7. Fördela glasyren över de halvgräddade muffinsarna och grädda ytterligare 5-10 minuter, tills glasyren fått en fin gyllene färg.