Ingredienser
12 muffins
Chokladmuffins
Kokostosca
Lite tyngre chokladmuffins med en underbart god kokos- och mandeltopping. Muffinsarna går utmärkt att frysa och plocka fram efter behov. Mandeln går bra att utesluta och ersätta med samma mängs kokosflingor.
1. Sätt på ugnen på 200°C.
2. Smält smöret.
3. Vispa samman ägg och socker. Blanda sedan ner vaniljsocker, kakao, mjöl och salt. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
4. Fyll smeten till ¾ i muffinsformar.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
6. Förbered under tiden toscaglasyren genom att blanda samman mandelflisor, kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Koka upp och sjud under omrörning ca 5 minuter tills glasyren tjocknat något.
7. Fördela glasyren över de halvgräddade muffinsarna och grädda ytterligare 5-10 minuter, tills glasyren fått en fin gyllene färg.