Ingredienser
40 bullar
Fyllning
Topping
1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i en skål på 3–4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.
3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakningen.
4. Arbeta degen ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
7. Bred ut rumstempererat smör, hasselnötskräm och hackad choklad över den utkavlade degen. Rulla ihop till en rulle.
8. Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla med ägg och grädda bullarna mitt i ugnen, 5–10 minuter.
9. Pensla bullarna med ett tunt lager hasselnötskräm medan de fortfarande är varma och strö över mini-marshmallows.