Ingredienser
8 brownies
Brownie
Vaniljglass
Karamelliserade valnötter
Hot fudge
Till servering
1. Brownie: Sätt ugnen på 160 °C. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
2. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget. Vänd ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
3. Hacka choklad och nötter, blanda ner i smeten.
4. Smörj kanterna på en avlång bakform och täck bottnen med bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt i formen.
5. Grädda i 20–22 minuter. Låt svalna.
6. Vaniljglass: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden. Koka upp. Ta kastrullen åt sidan.
7. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner äggblandningen i den varma mjölken. Sjud blandningen tills den börjar tjockna men se upp så att den inte kokar. Ta upp vaniljstången.
8. Häll smeten i en glassmaskin. Om du inte har tillgång till glassmaskin, häll smeten i en form och ställ i frysen minst 6 timmar, rör runt varje halvtimme.
9. Karamelliserade valnötter: Smält strösockret i stekpanna tills det är gyllenbrunt. Häll det smälta sockret över valnötterna på en plåt. Låt stelna. Hacka valnötterna grovt. Hit kan du förbereda dagen innan.
10. Hot fudge: Koka upp grädde i en kastrull. Bryt ner choklad, blanda till en jämn chokladsmet. Låt svalna.
11. Vispa grädden. Skär upp åtta bitar av brownie och värm dem i ugn på 100 °C i cirka 5 minuter. Servera med vaniljglass, hot fudge, grädde och de karamelliserade valnötterna.