Ingredienser
12 halloweenmuffins
Muffins:
Fyllning:
Glasyr:
1. Muffis: Sätt ugnen på 200° (180° i varmluftsugn)Vispa ihop ägg och socker till en tjock smet.
2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggvispet.
3. Smält smör i en kastull och häll ner mjölk. Blanda försiktigt ner smörblandningen i smeten.
4. Dela smeten i två bunkar och vänd ner blåbären i den ena, och den mosade bananen samt kakao i den andra.
5. Häll degen i muffinsformar, fyll ungefär halvvägs upp till kanten. Ställ in en plåt muffins i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
6. Glasyr: Vispa ihop florsocker, äggvita och vatten till en glasyr. Häll över lite av glasyren i en mindre bunke och färga röd med karamellfärg.
7. När muffinsarna har svalnat helt brer du vit glasyr över dem. Spritsa röd glasyr som blodsprängnigar ovanpå och dekorera med halverade blåbär som irisar.