Ingredienser

  • 650 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 230 g råsocker
  • 230 g smör
  • 120 g mjölk
  • 120 g ägg (hela)
  • 5 paket (2,5 g) saffran
  • 8 g bakpulver
  • 4 g hjortronsalt
  • 10 g vaniljsocker

Håkans saffransskorpor

Njut av en julig variant av den klassiska skorpan. Receptet är framtaget av det svenska bagarlandslaget.

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Värm ugnen till 210°C.

2. Sjud mjölk, smör & råsocker tillsammans med saffran, låt svalna.

3. Sikta alla torra ingredienser tillsammans.

4. Allt blandas till en deg, överarbeta inte.

5. Dela degen i 6 bitar, rullas ut lika långa som plåten.

6. Grädda i 210°C i ca 13 - 18 min beroende på ugn.

7. Medans "stängerna" är varma, skär i mindre bitar.

8. Sätt in i ugnen igen ca 5 min så att snittytan torkar till.