Ingredienser

30 bullar

  • Ca 500 g (9 dl) Kungsörnen Siktat Dinkelmjöl
  • 25 g (½ pkt) jäst
  • 3 dl mjölk, 37°C (fingervarmt)
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Garnering:

  • Vallmo- eller sesamfrön

Grissini med vallmofrö

Perfekta tilltugg.

Så här tillagar du receptet (2,5 timme):

1, Smula ner jästen i en degbunke. Blanda i övriga ingredienser, men spara ½ dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den känns smidig.

2. Låt jäsa 30–40 minuter. Dela degen i 30 bitar.

3. Rulla dem till 30 cm långa längder. Lägg tätt på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk, ca 20 minuter.

4. Värm ugnen till 175°C.

5. Pensla med mjölk, strö över frön.

6. Grädda mitt i ugnen, 25-30 minuter, tills de fått fin färg.

7. Eftertorka dem i 50-75˚C, ca 1 timme tills de är torra och knapriga.

8. Låt dem kallna på galler utan bakduk. Förvaras torrt.