Ingredienser

15 bullar

Garnering:

  • Solros-, vallmo- eller sesamfrön

Grahamsbullar

Utsökta grahamsbullar, perfekt som frukostbullar eller varför inte fyllda med dina favorit pålägg på picknick.

Så här tillagar du receptet (90 minuter):

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt). Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om så att jästen löser sig. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta eventuellt mer mjöl) tills den känns smidig.

2. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.

3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i ca 15 delar och rulla dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.

4. Låt dem jäsa 30-40 minuter.

5. Värm ugnen till 225°C.

6. Pensla bullarna med vatten och strö över önskad garnering. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.