Ingredienser

10 bullar

Go´morronbullar med kummin

Perfekt att göra dessa på kvällen och sedan grädda morgonen efter för rykande färska frukostbullar. Kalljäsningen gör att smakerna hinner utvecklas mer, så du får ett godare och mustigare bröd.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Smula ner jästen i en degskål och rör ut den med mjölken. Tillsätt salt, kummin och mjöl (spar ½ dl till utbakningen). Arbeta degen smidig, tills den släpper degskålen. Ta eventuellt mer mjöl.

2. Rulla en längd av degen på mjölat bakbord och skär degen i 10 delar. Lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.

3. Ställ plåten i kylen övertäckt med ett bakplåtspapper över natten.

Nästa morgon:

4. Ta ut plåten och ställ den nära ugnen, ca ½ timme.

5. Värm ugnen till 225˚C.

6. Grädda bullarna 12–15 minuter.