Ingredienser
10 bitar
Bottnar
Vaniljsmörkräm
Tårtan
Bottnar
1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Vispa ihop strösocker, vaniljsocker och smör.
3. Tillsätt äggvitorna och vispa tills det är krämigt.
4. Vispa ner mjölken.
5. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
6. Sikta ner mjölblandningen i bunken och vispa snabbt ihop
7. Rör i strössel.
8. Smöra och bröa tre formar (15–18 cm i diameter) eller baka i omgångar med en form. Häll smeten i formarna/formen.
9. Grädda i cirka 15 minuter, testa med sticka. Låt svalna.
Vaniljsmörkräm
1. Vispa smör lufigt i några minuter.
2. Tillsätt florsockret och vaniljextraktet, fortsätt vispa tills det är luftgt.
3. Rör ner vispgrädden.
Tårtan
Lägg ihop tårtan genom att varva tårtbottnar med smörkräm och spackla sedan hela tårtan med krämen. Dekorera med strössel runt om tårtan.