Ingredienser

10 bitar

Bottnar 

  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g rumsvarmt smör 
  • 2 äggvitor
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 2 tsk bakpulver
en nypa salt
  • 1 dl färgstarkt strössel utan smak 

Vaniljsmörkräm 

  • 450 g rumsvarmt smör 
  • 6 dl florsocker
  • 1 ½ tsk vaniljextrakt eller 1 msk vaniljsocker 
  • ¾  dl vispgrädde 

Tårtan

  • Strössel till dekoration 

Funfetti Cake

Den perfekta partytårtan! Len, saftig och färgsprakande vaniljtårta, som gjord för firande!

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

Bottnar

1. Sätt ugnen på 175 °C. 

2. Vispa ihop strösocker, vaniljsocker och smör. 

3. Tillsätt äggvitorna och vispa tills det är krämigt. 

4. Vispa ner mjölken. 

5. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och salt. 

6. Sikta ner mjölblandningen i bunken och vispa snabbt ihop 

7. Rör i strössel. 

8. Smöra och bröa tre formar (15–18 cm i diameter) eller baka i omgångar med en form. Häll smeten i formarna/formen. 

9. Grädda i cirka 15 minuter, testa med sticka. Låt svalna. 

 

Vaniljsmörkräm

1. Vispa smör lufigt i några minuter.

2. Tillsätt florsockret och vaniljextraktet, fortsätt vispa tills det är luftgt.

3. Rör ner vispgrädden. 

Tårtan

  Lägg ihop tårtan genom att varva tårtbottnar med smörkräm och spackla sedan hela tårtan med krämen. Dekorera med strössel runt om tårtan.