Ingredienser

20 bullar

  • 420 g (7 dl) Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 12,5 g (1/4 pkt) färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung eller strösocker
  • 1 tsk malda pomeransskal
  • ½ dl solrosfrön
  • (½ dl russin)
  • Garnering: Solrosfrön

Frukostbullar med pomerans och solrosfrön (kalljäst)

Goda frukostbullar, servera med lite smör, ost och marmelad till en kopp te. Det går bra att välja garnering och smaksättning efter eget tycke och smak, bara fantasin sätter gränser. Och du, god morgon!

Så här tillagar du receptet (1 tim + 10 tim):

1. Blanda alla ingredienser i en degskål, men spar en ½ dl av mjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, helst med elvispens degkrokar ca 5 minuter eller för hand 10 minuter. (Bullarna blir bäst om degen inte är för fast). Häll upp degen på mjölat bakbord.

2. Forma degen med mjölade händer till en rulle och låt den vila 5 minuter. Dela rullen i ca 10 bitar. Lägg dem med snitt ytan upp på en liten långpanna ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Täck med plastfolie eller plastpåse. Låt stå i kylen 8-10 timmar.

3. Ta ut långpannan ur kylen, minst ½ timme innan gräddning. Värm ugnen till 225°C. Pensla bullarna med vatten och strö över solrosfrön.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 minuter. Låt dem svalna på galler. Goda nygräddade, ev med lite smör och ost, till en kopp te.