Ingredienser

20 bitar

Pensling:

  • 1–2 msk olivolja

Garnering:

  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk rosmarin

 

Focaccia

Härligt, smakrik focaccia att dela med vänner.

Så här tillagar du receptet (120 minuter):

1. Smula ner jästen i en degskål. Häll över vatten och rör om.

2. Tillsätt salt, olja och mjöl men spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.

3. Låt degen jäsa under bakduk, ca 1 timme.

4. Häll upp degen direkt i en smord lång- panna. Jämna till med mjölad hand eller degskrapa.

5. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

6. Värm ugnen till 225°C.

7. Tryck gropar i degen med fingertopparna när 10 minuter av jästiden återstår.

8. Pensla med olja efter jästidens slut. Strö över garnering.

9. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.

10. Låt svalna på galler utan bakduk. Skär i bitar.