Ingredienser
1 foccacia
Till dig som börja middagen extra färgglatt. 🍅🌿 Bjud på focaccia med tomat, pecorino-ost och basilika som förrätt, enkelt och gott!
1. Blanda jästen med 37° vatten (fingervarmt), olivolja, honung och flingsalt i en bunke och rör runt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.
3. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i två delar, knåda respektive del ca 5 minuter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är ca 1-2 cm tjocka och låt dem jäsa under bakduk igen till dubbel storlek i ca 30-40 minuter.
4. Riv pecorinon och blanda den med ricottan. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, tryck ner tomater och toppa med klickar av ostblandningen. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
5. Baka bröden i mitten av ugnen tills de är gyllene, ca 10 minuter. Strö över basilika.