Ingredienser
2 bröd ca. 14 bullar
Fyllning:
Garnering:
1. Smula ner jästen i en degskål. Häll över vattnet och rör om. Klicka i fettet och tillsätt salt. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakningen.
2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
3. Lägg så många ägg som önskas, i kokande vatten 1-2 minuter. Spola dem med kallt vatten.
4. Dela degen i 14 bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg dem ganska tätt (ca 2 cm mellanrum) i 2 ringar på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar.
5. Tryck ner ett ägg i varje bulle ordentligt.
6. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
7. Värm ugnen till 225°C.
8. Pensla bullarna med vatten strö ev. över sesamfrön.
9. Grädda mitt i ugnen. 15-20 minuter.
10. Låt brödet svalna på galler under bakduk. Lägg fram hela brödet och låt var och en bryta sin bulle.