Ingredienser

24 julkakor

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl ljust muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 150 g Kungsörnen siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 dl hackad nötter t ex pistagenötter eller mandel.
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl vita chokladknappar

Engelsk julkaka med tranbär och vit choklad

Här får England och USA samsas i en och samma kaka! Ett recept av Alexandra Larsson, vinnare av Hela Sverige Bakar, på en klassisk kanelkaka med lite extra allt.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Vispa smör och socker krämigt, tillsätt ägget.

2. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke.

3. Vänd samman det torra ingredienserna med smörblandnigen.

4. Klicka ut 24 st klickar med hjälp av två matskedar, på bakplåtsklädd plåt.

5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter.

6. Låt svalna på plåten några minuter, innan du flyttar över till galler där du låter dem svalna helt.

Tips! Byt ut tranbären mot russin om du vill. Doppa halva kakan i smält choklad och låt sedan stelna.