Ingredienser
30 donuts
Degen
Glasyr
Chokladglasyr
1. Rör ihop jäst och salt i en bunke eller med köksmaskin tills det löser upp sig.
2. Värm mjölken till fingervärme. Häll ner i bunken.
3. Tillsätt socker, äggula och smör. Rör ihop.
4. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg 10–15 minuter för hand eller 5–10 minuter i köksmaskin.
5. Låt jäsa i 1 timme.
6. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock på mjölat bakbord.
7. Stansa ut donuts med en stor ring (cirka 6 ½ cm i diameter) och gör hål i mitten en mindre ring (cirka 2 ½ cm i diameter).
8. Låt jäsa 1 timme.
9. Hetta upp olja till 180 °C.
10. Fritera cirka 1 minut på varje sida, tills de blir gyllene.
11. Lägg dina donuts på galler och låt svalna. Gör en av glasyrerna och servera sedan med en gång!
Glasyr
1. Vispa ihop florsocker och mjölk. Glasyren ska bli ganska rinnig samtidigt som den ska kännas tjock.
2. Fördela i olika skålar och rör i hushållsfärger.
3. Doppa dina donuts i de olika färgerna. Toppa med strössel.
Chokladglasyr
1. Smält chokladen tillsammans med smöret och rör runt
2. Doppa dina donuts i glasyren. Toppa med strössel.