Ingredienser
1 bröd
Focacciadeg
Fyllning
Pensling
1. Smula ner jästen i en degskål. Häll över vatten och rör om.
2. Tillsätt salt, olja och mjöl men spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Strimla grönsaker och lök. Tillsätt dem i slutet av degbearbetningen.
3. Låt degen jäsa under bakduk, ca 1 timme.
4. Häll upp degen direkt i en smord lång- panna. Jämna till med mjölad hand eller degskrapa.
5. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
6. Värm ugnen till 225°C.
7. Tryck gropar i degen med fingertopparna när 10 minuter av jästiden återstår.
8. Pensla med olja efter jästidens slut. Strö över garnering.
9. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.
10. Låt svalna på galler utan bakduk. Skär i bitar.