Ingredienser

12 cupcakes

  • 1 ¾ dl strösocker
  • 100 g osaltat smör
  • 3 ¾ dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
  • ¼ tsk salt 
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • valfri smaksättning t.ex citron eller kardemumma

Frosting

  • 150 g färskost 
  • 50 g osaltat smör
  • 2 ¾ dl florsocker

Cupcake med citron

Härliga Cupcakes, med smak av citron eller kardemumma. Garnera efter tycke och smak. Bara fantasin sätter gränser!

Så här tillagar du receptet ():

1. Värm ugnen till 200°C (180°C för varmluftsugn) och fördela muffinsformarna på en plåt. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt tills smeten blir jämn. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Blanda vaniljkornen (eller vaniljsockret) i mjölet och rör ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om. Variera dina cupcakes genom att smaksätta smeten med t.ex. citron eller kardemumma.

2. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen på 200°C (180°C för varmluftsugn) i ca. 20-25 minuter. Låt svalna helt på galler innan du dekorerar dem.

3. Frosting 
Vispa smör och florsocker krämigt. Vispa i färskosten till en slät kräm.Smaksätt din frosting med citron, vaniljsocker, kakao, kanel eller kardemumma. Eller färga frostingen i olika färger med karamellfärg. Bara fantasin sätter gränser! Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel, riven choklad eller färska frukter och bär.