Ingredienser
12 cupcakes
Frosting
1. Värm ugnen till 200°C (180°C för varmluftsugn) och fördela muffinsformarna på en plåt. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt tills smeten blir jämn. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Blanda vaniljkornen (eller vaniljsockret) i mjölet och rör ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om. Variera dina cupcakes genom att smaksätta smeten med t.ex. citron eller kardemumma.
2. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen på 200°C (180°C för varmluftsugn) i ca. 20-25 minuter. Låt svalna helt på galler innan du dekorerar dem.
3. Frosting
Vispa smör och florsocker krämigt. Vispa i färskosten till en slät kräm.Smaksätt din frosting med citron, vaniljsocker, kakao, kanel eller kardemumma. Eller färga frostingen i olika färger med karamellfärg. Bara fantasin sätter gränser! Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel, riven choklad eller färska frukter och bär.