Ingredienser

12 cupcakes

  • 1 ¾ dl strösocker
  • 100 g osaltat smör
  • 3 ¾ dl Kungsörnens Kärnvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt 
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad

Frosting:

  • 150 g färskost 
  • 50 g osaltat smör
  • 2 ¾ dl florsocker

Cupcake av choklad

Goda Cupcakes, med smak choklad. Garnera efter tycke och smak. Pröva gärna med ett färglatt strössel – bara fantasin sätter gränser!

Så här tillagar du receptet ():

1. Värm ugnen till 200°C (180°C för varmluftsugn) och fördela muffinsformarna på en plåt. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt tills smeten blir jämn. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och rör ner i smeten. Värm försiktigt mjölken i en kastrull. Hacka chokladen och låt smälta i mjölken. Det får inte koka. Rör ner chokladmjölken i smeten. 

2. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen på 200°C (180°C för varmluftsugn) i ca. 20-25 minuter. Låt svalna helt på galler innan du dekorerar dem.

3. Frosting 
Vispa smör och florsocker krämigt. Vispa i färskosten till en slät kräm. Smaksätt din frosting med citron, vaniljsocker, kakao, kanel eller kardemumma. Eller färga frostingen i olika färger med karamellfärg. Bara fantasin sätter gränser! Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel, riven choklad eller färska frukter och bär.