Ingredienser
10 tårtbitar
Tårtbotten:
Jordgubbskompott
Vit chokladmousse
Dekoration
1. Tårtbotten :Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Vispa sedan ner det varma vattnet. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten under omrörning. Smöra och bröa en springform (ca 24 cm i diameter) och häll ner smeten.
2. Grädda ca 30 minuter. Låt svalna och skär sedan i tre lager.
3. Jordgubbskompott: Skär jordgubbarna i bitar och låt puttra i en kastrull i 5-10 minuter med syltsocker. Lägg gelatinbladen i blöt i tio minuter. Krama ur vätskan och blanda sedan ner i den varma jordgubbskompotten. Rör tills gelatinet löst upp sig. Låt kompotten svalna.
4. Vit chokladmousse: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter. Koka upp hälften av grädden i en kastrull tillsammans med vaniljsockret. Tillsätt gelatinbladet och låt smälta under omrörning. Hacka chokladen fint och blanda ner i den varma mjölken. Låt svalna. Vispa resten av grädden fluffig och rör försiktig ner i chokladröran.
5. Bred chokladmousse på det första tårtlagret. Lägg på nästa lager och bred jordgubbskompott ovanpå det.
6. Lägg på tårtans översta lager och spackla den med vispgrädde. (Hit kan tårtan förberedas dagen innan).
7. Skär jordgubbarna i skivor och dekorera tårtan. Strössla över några blåbär och ätbara blommor, som penséer, strax innan servering.