Ingredienser
12 bitar
Kaka
Fyllning
Till servering
1. Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
2. Vispa ägg och socker rejält pösigt med elvisp. Skölj citronen noga och riv skalet på den finaste sidan på rivjärnet.
3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta sedan ner det i smeten. Rör ned mjölken och citronskalet. Bred ut smeten i långpannan.
4. Grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min. Förbered under tiden ett bakplåtspapper strött med socker.
5. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna under långpannan.
6. Bred ut lemon curden på kakan. Rulla ihop försiktigt från långsidan.
7. Vispa grädden.
8. Skär kakan i bitar och servera med grädde och valfritt bär.