Ingredienser

15 bitar

Kaka

Kokoskräm

  • 150 g rumstempererat smör 
  • 2 ½ dl florsocker 
  • 1 msk vaniljsocker 
  • 1 äggula
  • 1 ½ dl riven kokos

Till garnering 

  • 1 dl kokoschips eller riven kokos

Chokladrulltårta med smörig kokoskräm

En klassisk drömtårta som piffats till lite extra med riven kokos i smörkrämen. Kakan garneras med rostade kokoschips som finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Det går givetvis bra att garnera med vanlig kokos eller florsocker.

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker rejält pösigt med en elvisp.

3. Blanda samman mjöl, kakao och salt i en bunke och sikta ner i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret och blanda till en jämn smet.

4. Bred ut smeten i en långpanna eller ugnsfast form, ca 30x40 cm, täckt med bakplåtspapper.

5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 8 min, eller tills den fått fin färg.

6. Förbered under tiden ett bakplåtspapper strött med socker.

7. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Låt svalna under en bakduk.

8. Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp tills det blir en vit och fluffig kräm. Rör ner äggulan och den rivna kokosen.

9. Bred ut krämen på kakan. Rulla ihop försiktigt från långsidan. Skär i skivor och garnera med rostade kokoschips eller riven kokos.