Ingredienser

1 form brownies

Brownie

  • 100 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl mörkt muskavadosocker eller råsocker
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • ½ liter vaniljglass
  • ½ liter jordgubbsglass 

Brownierutor med glass

Gillar du glassen Sandwich så kommer du älska dessa brownierutor med vanilj och jordgubbsglass. Perfekt att bjuda på under sommarens varma dagar!

Så här tillagar du receptet (40 min):

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.

3. Vispa ägg och socker rejält vitt och pösigt. Tillsätt den smälta chokladen. Blanda de torra ingredienserna, häll de
i äggvispet och rör till en slät smet.

4. Smöra en långpanna, ca 30 x 40 cm. Lägg i ett bakplåtspapper och bred ut smeten jämt. Grädda i ca 6-8 minuter. Låt svalna helt och halvera kakan.

5. Ta fram glassen så att den hinner bli lite mjuk. Blanda gärna glassen så att det blir båda smakerna i varje bit. Skeda glassen över den ena browniehalvan. Jämna till med en slickepott och lägg på den andra halvan. Tryck lätt så att det inte blir några hål. Ställ in i frysen. Skär upp strax innan servering.