Ingredienser

ca 100 stk

  • 500 g (ca 8 ½ dl) Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 4 hårdkokta äggulor
  • 4 råa äggulor
  • 200 g strösocker
  • 500 g smör eller margarin, rumsvarmt

Dekor:

  • Äggvitor
  • Pärlsocker

Berlinerkransar

Berlinerkransar är spröda, goda smörkakor med pärlsocker formade till kringlor.

Så här tillagar du receptet (20 min + 2 tim):

1. Koka 4 ägg i 10 min. Dela dem och ta ut äggulorna.

2. Blanda de kokta och råa äggulorna och rör ner sockret. Vispa till en tjock smet.

3. Smula ner smöret i mjölet och blanda det lite i taget med äggsmeten.

4. Rör ihop degen ordentligt, men knåda den inte för mycket. Ställ degen kallt i några timmar, eller till nästa dag, så att den inte är för kladdig.

5. Värm ugnen till 225°C (varmluft 200°C).

6. Rulla degen till lillfingerstjocka korvar, skär dem i 10 cm långa strimlor och forma till kransar. Pensla eller doppa kransarna i äggvita och vänd dem sedan i pärlsocker.

7. Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 6 minuter.

8. Kakorna är mycket spröda. Ta dem försiktigt från plåten och låt svalna på galler.

5. Förvara kakorna i en burk.