Ingredienser
ca 100 stk
Dekor:
1. Koka 4 ägg i 10 min. Dela dem och ta ut äggulorna.
2. Blanda de kokta och råa äggulorna och rör ner sockret. Vispa till en tjock smet.
3. Smula ner smöret i mjölet och blanda det lite i taget med äggsmeten.
4. Rör ihop degen ordentligt, men knåda den inte för mycket. Ställ degen kallt i några timmar, eller till nästa dag, så att den inte är för kladdig.
5. Värm ugnen till 225°C (varmluft 200°C).
6. Rulla degen till lillfingerstjocka korvar, skär dem i 10 cm långa strimlor och forma till kransar. Pensla eller doppa kransarna i äggvita och vänd dem sedan i pärlsocker.
7. Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 6 minuter.
8. Kakorna är mycket spröda. Ta dem försiktigt från plåten och låt svalna på galler.
5. Förvara kakorna i en burk.