Ingredienser
35 biscotti
1. Sätt ugnen på 175 °C. Skålla och skala mandlarna genom att koka i 1 minut. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten. Sedan är det lätt att ta bort skalen. Rosta mandlarna i ugnen i 5 minuter, tills de har fått lite färg. Hacka mandlarna grovt.
2. Blanda de hackade mandlarna med vetemjöl, strösocker, apelsinskal, salt och bakpulver i en bunke. Arbeta in äggen med händerna. Hacka chokladen i små bitar och arbeta in i degen.
3. Rulla degen (som ska vara kladdig) till två rullar på rikligt mjölat bakbord. Lägg rullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i cirka 25 minuter.
4. Lägg längderna direkt på en skärbräda och skär i 1 cm stora biscotti. Lägg tillbaka biscottin på plåten. Sänk ugnsvärmen till 100 °C. Torka i ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna och förvara i burk.